Hygiëne op scholen is belangrijker dan ooit!

De kracht van onderwijs

Als ondernemer in hygiëneproducten heeft hygiëne onze focus. Al bijna 30 jaar denken en doen we mee. We delen en motiveren. We initiëren en innoveren. Zeker in een bijzonder jaar als 2020 zitten we niet stil om samen met u het coronavirus onder de knie te krijgen. Dit doen we samen met ons gehele team met veel passie en toewijding om u te ontzorgen.

 

Natuurlijk weten we dat het schooltoilet al sinds jaar en dag zich in negativiteit hult. Verhalen, klachten, zorgen over kinderen die niet naar het toilet durven, omdat het er stinkt of vies is. Vanuit onze business en vanuit ons hart doen we er alles aan om scholieren en studenten op een gezonde manier naar het schooltoilet te kunnen laten gaan. En zeker tijdens deze coronapandemie. We denken bijvoorbeeld mee in hygiënisch handen drogen en in de beste washroominrichting. We voorzien locaties van desinfectiezuilen en diverse hulpmiddelen om bureaus en andere oppervlakten eenvoudig en effectief te reinigen. We delen kennis en we motiveren door handenwaslessen op scholen te geven.

 

En daar ligt ook onze kracht. De kracht om te leren, te motiveren en te overtuigen.
De kracht om de uitdaging aan te kunnen gaan: samen krijgen we corona onder controle.

 

Gerrit Malipaard
CEO MTS Euro Products

Schooldirecteur Frans Kempke: “Leerkrachten, ouders, leerlingen; zij maken deze school uniek”

Spontaan begon Frans Kempke aan de Pedagogische Academie voor Basis Onderwijs, eenmaal op de PABO pakte het onderwijs zijn passie. Inmiddels kijkt de 62-jarige Frans terug op de eerste 20 jaar als leerkracht voor de groep en is hij momenteel directeur van Aloysiusschool Maasland.

 

De naam van de school vertoont gelijkenissen met de heilige Aloysius door de nadruk op de zorg van het individu en de saamhorigheid van de groep. Met Frans als mensen-mens aan het roer: “Ik doe het niet alleen, ik heb fijne mensen om me heen. Leerkrachten, onderwijsassistenten, ouders en leerlingen; zij maken deze school uniek.

Lees meer

HANDENWASDAG 2020 - Handhygiëne voor iedereen

Elk jaar besteden wij aandacht aan Global Handwashing Day. Deze dag is wereldwijd gericht op het bewust worden en begrijpen van het belang van handen wassen met zeep als een effectieve manier om ziekten te voorkomen.

 

De COVID-19-pandemie herinnert ons eraan dat een van de meest effectieve manieren om de verspreiding van een virus te stoppen ook een van de eenvoudigste is: handhygiëne, vooral door handen te wassen met zeep.
Om het virus vandaag de dag te verslaan en na de pandemie voor betere gezondheidsresultaten te zorgen, moet handen wassen met zeep nu en in de toekomst een prioriteit zijn.

 

Het thema van dit jaar, Handhygiëne voor iedereen, roept de hele samenleving op om universele handhygiëne te bereiken. Het is echt een waardevolle boodschap, handen wassen is zo eenvoudig, maar het kan echt het verschil maken en levens redden.

 

Afgelopen jaar hebben wij diverse basisscholen bezocht om kinderen bewust te maken van handhygiëne en de juiste manier laten zien hoe ze handen moeten wassen. Helaas is het dit jaar niet mogelijk en verantwoord om scholen te bezoeken. Om toch de leerlingen van diverse scholen van informatie te voorzien hebben wij een informatiepakket samengesteld.

Het informatiepakket bevat o.a. diploma’s, posters, flyers en een puzzelboekje.

 

Wilt u meer informatie over ons informatiepakket? Neem contact op met uw accountmanager of stuur een mail naar marketing@mts.nl.

Download ons informatiepakket

Frank Bots van Onderwijs Magazijn: “We verkopen alles behalve schoolmelk”

Bij Onderwijs Magazijn denk je direct aan pennen, schrijfblokken, schoolmeubilair, boeken en digitale schoolborden, maar misschien niet aan handhygiëne en een zelf ontworpen handenwas instructiekaart.

Toch is dat – en natuurlijk toiletrollen en desinfectiezuilen – de actualiteit vertelt Frank Bots ons. Het familiebedrijf Onderwijs Magazijn uit Schiedam bestaat al ruim 25 jaar en is uitgegroeid tot een landelijke leverancier van schoolmaterialen. Nooit eerder was hygiëne zo actueel.

Lees meer

Wat is de meest handige en hygiënische toiletinrichting?

Is de toiletruimte op jullie locatie juist ingericht of is het een doolhof van de kraan naar de handdoekautomaat? Een optimale inrichting van een washroom leidt hierbij tot het beste hygiënische resultaat. Wat is de meest handige inrichting? En hoe vertaal je dat naar het #nieuwenormaal?

 

Collega Dennis Bijlsma bespreekt de meest hygiënische toiletinrichting met jullie in zijn blog.

Leer meer

TIP: Handenwasstraat

Op CBS Smitshoek in Barendrecht duurde het lang voordat de handen van alle leerlingen eindelijk schoon waren.  De 550 kinderen op school moeten minimaal drie keer per dag 20 seconden hun handen wassen. En dat kost tijd. Om het proces te versnellen ontwikkelde de school samen met een ondernemer een passende oplossing: de handenwasstraat.

 

Het idee is eigenlijk heel simpel. Zeven kinderen kunnen tegelijk hun handen in een grote buis stoppen. Daarin zitten kraantjes die precies 24 seconden spoelen. Daarna is het tijd voor de volgende lading. De wachtende kinderen krijgen van de juf of meester een beetje zeep. Binnen enkele minuten heeft een hele klas schone handen en kunnen de leraren verder met hun les.

Lees meer